Hem conquerit un nou dret ,Renda garantida de ciutadania

 

Desde el dimecres, 13 de setembre, CCOO de Catalunya va començar una campanya d’informació amb el repartiment de fulls volants a les principals estacions de tren, metro i autobusos de Catalunya, per fer efectiu un nou dret social, dels més importants conquerits a Catalunya: la renda garantida de ciutadania. Es tracta d’una prestació que garantirà que cap persona es quedi sense ingressos i que ens permetrà lluitar contra la pobresa i les desigualtats socials.

Aquesta campanya seguirà amb un seguit de xerrades informatives a la ciutadania als nostres locals sindicals de tot el territori català. Hem d’aconseguir que cap persona beneficiària deixi de tramitar aquest dret per manca d’informació.

La renda garantida de ciutadania és una prestació econòmica destinada a protegir la gent de la pobresa, tot garantint uns ingressos mínims per viure.

Aquest dret es va aprovar abans de l’estiu gràcies a una iniciativa legislativa popular. La primera proposta de RGC, la va fer CCOO l’any 2003. La RGC millora i substitueix la renda mínima d’inserció creada amb un acord amb els sindicats el 1996.

 Qui hi té dret?

Qualsevol persona sense ingressos o amb ingressos per sota del que s’estableix, si compleix els requisits. La RGC s’implementarà gradualment fins a l’abril del 2020. Les quantitats fins al 14 de setembre del 2018 són:

Membres de la unitat familiar Quantitat
1 persona     564 euros al mes
2 persones adultes     836 euros al mes
3 persones (almenys dues d’adultes)     911 euros al mes
4 persones (almenys dues d’adultes)     986 euros al mes
5 persones o més (almenys dues d’adultes)  1.061 euros al mes

La RGC pot complementar pensions, prestacions, subsidis i ajuts per atur, i salaris —en el cas de famílies monoparentals— si estan per sota d’aquestes quantitats.
La RGC pot ser compatible amb altres ajuts, com beques de menjador, de transport i per estudis, prestacions per dependència…

 Com se sol·licita?

La Generalitat ha posat en marxa el telèfon 900-400-012 i el web www.rendagarantida.gencat.cat, on es pot obtenir informació i demanar cita prèvia.
A CCOO també oferim atenció al correu electrònic rendagarantida@ccoo.cat.

Hem de celebrar que a partir del passat dia 15, Catalunya és una mica més social gràcies a la RGC. Seguirem organitzant treballadors i treballadores per conquerir nous drets que retornin la dignitat al treball i reconstrueixin la cohesió social.